Idrætsskader
Specialister i idrætsskader
På klinikken har vi lang erfaring med en bred vifte af sportsskader. Vores klinik består af et tværfagligt team og indeholder både kiropraktor, fysioterapeut og massør. Det betyder, at du kan få et samlet behandlingsforløb, genoptræning og forebyggende behandling/øvelser ét sted, hvor forskellige fagområder kan supplere hinanden. Udover kvalificeret behandling i klinikken samarbejder vi med førende speciallæger og hospitaler ved behov for videre medicinsk eller kirurgisk behandling.
Korrekt og hurtig behandling
Ved en sportsskade, er det vigtigt at få kvalificeret behandling med det samme – dette sørger for at mindske følgerne af skaden og afkorter således genoptræningsforløbet. Hvis en behandler har forstand på den specifikke skade, så giver det en korrekt behandling og et hurtigere genoptræningsforløb og sørger i sidste ende for, at patienten kommer hurtigere i gang igen – det er vigtigt for sportsfolk, uanset om du er eliteudøver eller motionist.
Om idrætsskader
Når man rammes af en idrætsskade eller andre former for skader ved fysisk aktivitet, sker det enten som resultatet af en længerevarende belastning eller akut pga. en skade. Ved den akutte skade vil der opstå oftest opstå enten hævelse eller misfarvning samt ømhed.
Det er vigtigt, at den akutte skade bliver genoptrænet på den rigtige måde. Ellers kan det ende med, at skaden bliver til en kronisk tilstand, som kan vare meget længere end det burde være nødvendigt.
En overbelastningsskade kan dog også resultere i kroniske tilstande, hvor vævet bliver irriteret, og hvor skaden både bliver øm og/eller smertefuld. En overbelastningsskade vil blive provokeret af fysisk aktivitet – og har bedre af hvile for at blive lindret. Af de typiske overbelastningsskader vi behandler på klinikken kan nævnes:
- Springerknæ
- Løberknæ
- Tennisalbue
- Golfalbue
- Indklemningssyndrom (opstår i skulderen)
- Ankelforstuvninger
Behandling af idrætsskader
Som beskrevet ovenfor, er det meget vigtigt at den rigtige diagnose bliver stillet, så også den rette behandling kan sættes i gang. Vi udfører en grundig analysen af skaden, laver en ultralydsscanning eller fotograferer vha. røntgen.
Ved idrætsskader findes der en lang række forskellige behandlingsmuligheder, som vi alle udfører her på klinikken. De typiske behandlingsmuligheder indbefatter både:
- Chockbølgeterapi
- Akupunktur
- Manipulation
- Bløddelsbehandling
- Øvelser
- Smertestillende medicin (afhængig af smertegraden)
- Blokader/oprationer (udføres kun i få tilfælde og udføres af en speciallæge på klinikken)
Anbefalinger og prognose
Ved akutte skader er anbefalinger efter POLICE princippet. Beskyt, aflast, is, kompression, elevation og mobilisering. Ved kroniske skader anbefales udleverede øvelser, behandling samt aktivitets modifikationer afhængig af skadens type og omfang.
Afhængig af skadens omfang og varighed er det meget individuelt hvor længe det tager før man er fuldstændig symptomfri.
læs mere om idrætsskader her