fbpx KONTAKT
Gearhalsvej 1, st. - 2500 Valby
Mandag til torsdag 7:00-18:00. Fredag 7:00-16:00

GLA:D træning

GLA:D – slidgigt i hofter og knæ

»Motion er tre gange så effektivt som medicin«.
– Lene Witte, direktør i Gigtforeningen

Har du smerter i hofte eller knæ?

Over en halv million danskere lider i dag af artrose eller “slidgigt.” Artrose er i dag et mere korrekt ord at bruge på det ledsvigt, som i dag er resultatet af f.eks. ledskader i forbindelse med sport eller arbejde, overvægt eller/og svage muskler. Køn, alder og arvemateriale er også væsentlige faktorer. Artrose udvikles igennem mange år og påvirker lednære strukturer som f.eks. ledkapsel, menisk og ledbånd. Der er forskellige grader af artrose og dermed også forskellige grader af smerter eller invalidering. Ved svær artrose er bruskfladerne slidte og knoglen er derfor blottet og smerterne kan være meget voldsomme.

Forskning har vist at træning af artrose er meget effektivt, da det både nedsætter smerter og øger funktion og stabilitet i knæ og hofte.

Hvad er GLA:D

GLA:D, godt liv med artrose i Danmark, er et tilbud om uddannelse og træning til folk med ondt i knæ og hofter, der bygger på den bedst tilgængelige forskning og praksis. GLA:D er en dansk videreudvikling af et svensk koncept BOA (Better management of patients with OsteoArtrosis).

I Sverige har man for otte år siden indført konceptet og anvender nu BOA i hele landet som primær behandling til personer med artrose i knæ eller hofteled. Erfaringerne fra Sverige har vist at genoptræning i langt de fleste tilfælde er bedre end operation og at superviseret genoptræning er mere end 3 gange så effektiv som medicinering.

Her på klinikken er vi derfor glade for nu at kunne tilbyde et forløb med træning ift. GLA:D-princippet som også dækker over en national registrering af patienter med artrose i knæ og hofte.

Kriterier

For at være kvalificeret til deltagelse i GLA:D skal du have konstateret artrose i enten hofte eller knæ. Har du ledgener fra hofte og/eller knæ, men ved ikke om du har artrose, så book en tid hos en af vores fysioterapeuter.

Reference: https://www.sundhed.dk/borger/guides/sundhedstilbud/region-syddanmark/esbjerg/traening/gla-d—godt-liv-med-artrose-i-danmark/ 

ÅBNINGSTIDER

  • Man – tors: 07.00 – 18.00
  • Fredag: 07.00 – 16.00
  • Lørdag & Søndag: LUKKET

Designed and developed by Crunch